Symfonische rock

Optredens
Datum: zaterdag 24 maart 2018 21:00

GRATIS ENREE

MaxiFusion

MaxiFusion is een female fronted symfonische rock formatie uit Breda e.o die eigen werk speelt.  Zelf noemt de band hun creaties symfonische rock en dat is zeker een passende beschrijving. Zwevende, dromerige muziek soms met emotionele lading en veelal voorzien van een stevig rock element.

Kenmerkend voor de songs zijn de verhalende teksten welke sprookjesachtige en mythische tijden beschrijven. De muziek is een combinatie tussen zwevende zang lijnen, stevige rock en melodieuze toetsen partijen. Wat door de band zelf symfonische rock wordt genoemd wordt door fans omschreven als  "Sprookjes Rock"  of "Fairy Rock" 

​De sound van MaxiFusion neemt je mee naar sprookjesachtige mythische tijden, verlies je zelf in de wereld van het onbekende.

 
 
IMPULSE
Ontsnappen aan de werkelijkheid door middel van dromen en reizen naar de verre uithoeken van de aarde staat centraal in de muziek van Impulse; muziek waarin je al je fantasie kwijt kunt.
Impulse is een symfonische metalband uit Zuid-Holland en wordt vormgegeven door Monique Terhoeve (Zang), Jeffrey Lankhaar (elektrische gitaar), Jeroen Terhoeve (elektrische en akoestische gitaar), Thomas Knöps (bassgitaar), Bram de Koning (toetsen) en John Noordijk (drums).
 
De muziek is in het genre van symfonische metal. Dit houdt in dat elektrisch versterkte instrumenten worden gecombineerd met een bombastisch orkest. De inspiratie voor hun eigen geschreven nummers komt van bands als Within Temptation en Nightwish. Ook zijn veel ideeën opgedaan uit muziek van films en games.
 
In 2013 is het debuut album ‘Dream of the Faith’ uitgekomen. De nummers op dit album gaan in het algemeen over het ontsnappen aan de werkelijkheid door middel van dromen en fantasieën. Momenteel wordt gewerkt aan een tweede album waarin voornamelijk de duistere kant van de mens centraal staat. Ook op dit album zullen up-tempo nummers zoals ‘Beast of the Black Forest’ te horen zijn, maar ook meeslepende muziek als ‘The Tower’ en rockballads als ‘All Shall Fade’. Kortom een gevarieerd repertoire.
 
In november 2013 heeft Impulse voor het eerst live gespeeld waarop verschillende andere optredens volgden, waaronder de ‘Female Fronted Metal Night’ in de Popcentrale te Dordrecht. Daarnaast hebben zij deelgenomen aan het traject van Popsport Zeeland waarin zij zich verder hebben kunnen ontwikkelen en hebben mogen leren van professionals uit de muziekwereld.
 
Impulse hoopt nog meer mooie gigs te mogen neerzetten en iedereen mee te kunnen nemen op hun muzikale avontuur.
“Our hopes will erase the Dark of Men,
Our light will shine once again.”
 
Contactgegevens:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: https://www.facebook.com/ImpulseSymphonicMetal/
YouTube: https://www.youtube.com/user/ImpulseDotF
Spotify: https://play.spotify.com/album/7svS0QisUeNZ4vJlGY73JH

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation