PR en Gages

 

Gages en onkostenvergoedingen

Wij bieden een leuk podium waar muzikanten zichzelf in een sfeervolle locatie kunnen presenteren voor een enthousiast publiek. Helaas kunnen wij ons geen betaalde optredens permitteren maar wel willen we graag onze waardering laten blijken in de vorm van een redelijk aantal gratis consumpties voor de optredende muzikanten.  

Wij zijn in April 2015 begonnen met het concept van muziekcafé. Alles is gebaseerd op particulier initiatief zonder subsidies of sponsors..... We zijn er ons terdege van bewust dat veel muzikanten ook kosten moeten maken. Om wel inkomsten te verkrijgen kunt je er zelf voor kiezen om entreegelden voor je optreden te vragen. Je mag zelf het bedrag van de entree bepalen. Ook mag je zelf de entree aan de deur regelen. (Let wel: op entreegelden zit 6% btw). Indien men besluit om met entreegelden te werken dan willen wij dit graag vroegtijdig weten zodat we dat in de aankondigingen en publiciteit kunnen meenemen. We willen voorkomen dat bezoekers pas bij de ingang horen dat er entree gevraagd wordt.... Wij vragen u een bevestiging te ondertekenen waarin vermeld staat dat alle entreegelden gaan naar de optredende artiesten.

Een andere optie kan zijn om met de pet rond te gaan. Een tevreden klant wil misschien wel een paar euro doneren. De verkoop van eigen CD's en merchandising is toegestaan.

De organisatie van Muziekcafé Lohengrin streeft ernaar om de geplande activiteiten zoveel mogelijk GRATIS aan te bieden om daarmee de doelstelling van laagdrempeligheid te kunnen verwezenlijken.

 

Programmering

Wij willen graag een avond/middagvullend programma presenteren van ong. 4 uur. Dat betekend een muziekrepertoire van ong. 3 uur met daarnaast de nodige pauzes of ombouwtijden. Indien zoveel repertoire nog niet beschikbaar is kan er ook een combinatie met een andere band of met meerdere muzikale activiteiten op een avond gepland worden. Weten of kennen jullie zelf een andere band(s) die met jullie wil optreden? Misschien kun je dan samen met die bevriende bands of muzikanten een avondvullend programma aanbieden. Laat het even weten.

Bekijk de agenda voor de keuze van een datum. De datums die nog niet ingevuld zijn, zijn in principe beschikbaar met uitzondering van de vrijdagavonden. Je kunt je voorkeur aangeven. Wie het eerst komt....

Een aantal zaken zijn aanwezig zoals op de pagina PODIA beschreven staat. De drummers adviseren we om hun eigen snare, bekkens en/of voetpedaal mee te nemen. Ook adviseren wij om eigen microfoons met de bijbehorende kabels mee te nemen.

 

Publiek en publiciteit

Muziekcafé Lohengrin is gestart met haar concept in April 2015. Wij werken hard om een vaste bezoekersgroep op te bouwen. Dat heeft uiteraard tijd nodig. De organisatie van Muziekcafé Lohengrin zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk publiek te bereiken. Wij geven op de volgende manieren publiciteit aan de geprogrammeerde optredens:

- Alle optredens worden aangekondigd op de agenda van onze website en op onze Facebook pagina.

- Van elke activiteit wordt door ons een Facebook Evenement aangemaakt en verspreid bij de verschillende FB-groepen. Het bereik is optimaal als muzikanten/artiesten ons FB-evenement binnen hun eigen netwerk delen en niet zelf nog eens FB-evenementen aanmaken. Het wordt dan moeilijker om het bereik en de respons te monitoren.

- Er worden aan de diverse lokale media geplande optredens/activiteiten middels persberichten en redactionele artikelen opgestuurd en aangekondigd. 

Ondanks deze inspanningen kunnen wij op geen enkele manier een bezoekersaantal garanderen. Uiteraard staat het u vrij om aanvullend zelf uw publiciteit en werving van publiek te organiseren. Tevens hopen wij dat de muzikanten/artiesten ook eigen publiek (fans, familie, buren en vrienden) meebrengen.

 

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation