Alternative Rock: melodie & melancholie

Optredens
collage_49
Datum: zaterdag 19 oktober 2019 21:00

GRATIS ENTREE

THE ARTHURS

"The Arthurs zet met 'When I’m Sane' een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals....Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!" (uit een albumrecensie van 'When I'm Sane' door Popunie)

The Arthurs (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht) is een alternative rockband, opgericht door zanger, gitarist en songwriter Robin den Drijver. In juni 2017 bracht de band debuutalbum 'When I'm Sane' uit, welke werd opgenomen door Den Drijver en drumster Jestke Blonk samen. Later zijn bassist Sander Klarenbeek en lead gitarist Dylano Hahury aan de line-up toegevoegd.

De band maakt melodieuze, dynamische en rauwe alternatieve rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige composities. In hun muziek zijn er invloeden te horen van bands als The Doors, The Smiths, Nirvana en Pixies. Echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.

The Arthurs is een zeer ambitieuze band, met een goede live reputatie, die inmiddels, volledig op eigen kracht, al de podia van gerenommeerde venues zoals Bibelot, De Vorstin, STECK, Altstadt Eindhoven, ACU, Vessel 11, Eendracht Festival, KINO Rotterdam (filmpremière van Leto) en The Fiddler's Elbow in Londen beklommen. In de nijbije toekomst is de band onder andere ook te zien in De Taverne, De Boerderij en op het Delfts festival Westerpop.

In 2019 zal de band nog twee singles met bijbehorende videoclips uitbrengen, waarbij er een samenwerking is aangegaan met actrice en zangeres Kiki van Deursen (o.a. bekend van de NPO-serie Smeris). In 2020 zal The Arthurs gaan werken aan een nieuwe plaat. De band is inmiddels door menig aanschouwer en criticus een grote toekomst voorspeld!

MODERN SPOOKS

De vierkoppige indieband Modern Spooks is het geesteskind van Dries van Oosterhout. Na een kleine tien jaar in de Rotterdamse band Politics, besloot hij samen met bassist Sjoerd van Assendelft (eveneens uit Politics) een plaat te maken. Het resultaat is Beat Static, een debuut vol melodieuze, melancholieke en pakkende liedjes. Denk aan een soort kruisbestuiving tussen The National en Spoon. Nadat de plaat af was werd een band gevormd met Robert Giesselbach van Seven Stars Over Sicily op gitaar en keyboard en Jeroen van Gils van Dean achter het drumstel. Samen zijn zij Modern Spooks en brengen ze Beat Static live op de podia. Contact: Dries van Oosterhout Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 514 82 419 www.facebook.com/ModernSpooks www.modernspooks.bandcamp.com www.modernspooks.nl

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation