Metal Night

Optredens
collage_50
Datum: zaterdag 23 november 2019 21:00

ENTREE € 4,-

ELUSION

Nadat Domingo Smets zijn vorige band verliet na bijna 15 jaar, voelde hij de nood om een nieuw project op te starten waarin hij al zijn energie en inspiratie kwijt kan. Toen de eerste songs geschreven waren begon hij uit te kijken naar de juiste zanger waarbij hij zich realiseerde dat hij een meer melodieuze en krachtige stem zocht om aan te sluiten bij zowel de zware gitaren als de symfonische partijen.

In februari 2015 besloot Domingo samen te werken met Evy Verbruggen aan deze nieuwe muzikale uitdaging : ELUSION.
Andere muzikanten werden gemakkelijk gevonden : Frederik Van Mieghem (drums) en Kristof Degreef (bas gitaar) hadden de afgelopen jaren al met Domingo samengewerkt in verschillende projecten zoals Gracefallen en Persephone’s Blade, ook zij waren aan het uitkijken naar iets nieuws, naar iets anders …
Bij het beluisteren van de eerste Elusion nummers waren ze overtuigd en vanaf dat moment waren zij vaste leden van de groep.

Elusion brengt boeiende songs met zware gitaren aangevuld met symfonische melodieën die je meetrekken in de diverse verhalen die door Evy worden verteld. Haar pure stemgeluid sluit perfect bij de muziek aan en benadrukt de sfeer van elk nummer terwijl bassist Kristof de grunts voor z’n rekening neemt.
Nu de opnames van hun eerste mini-CD achter de rug zijn, is Belgiës nieuwste symfonische metalband ELUSION klaar om de podia te bestormen!

De band heeft inmiddels een succesvol album genaamd Singularity uitgebracht en de grunts worden niet meer door Krystof maar door frontzangeres Evy gedaan...
Verder heeft de band inmiddels een tour door de U.K. gedaan en in Nederland het eerste optreden gehad bij Willemeen in Arnhem...
 
MANORA

Manora is enkele jaren geleden ontstaantoen gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok hun eigen nummers begonnen te schrijven.
Na verschillende veranderingen in de line-up vond Manora eind 2016 een vaste  bezetting, met Tijn Scholtze op drums, Tomasz Kisielewicz op basgitaar en frontvrouw Mirte van der Ham.

Met deze bezetting versnelde het hele proces, wat leidde tot de release van Manora's eerste EP "Dreamshapes", welke op 1 september 2017 is gereleased en nationaal en international zeer goed is ontvangen, op dit moment werkt de band aan hun eerste full length studio album die medio 2020 zal worden gereleased.

Manora is een symfonische metalband uit Nederland. Hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke synth-melodieën, terwijl ze toch een metal basis behouden, welke wordt gecreëerd door B-gestemde gitaren en basgitaar, ondersteund door beukende drums.

EGERIA

Deze Arnhemse symfonische metalband sleurt je mee in het rijk van duistere fantasie. Laat je meevoeren naar het donkere diepste waar nachtmerries werkelijkheid worden. De unieke sound met invloeden uit progmetal en klassiek zullen jouw gids zijn, terwijl je afdwaalt in de duisternis.

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation